28 Aralık 2013 Cumartesi

Yazarı dizinin hızından endişeli!

‘Game of Thrones’un yazarı George R.R.Martin, 5 kitap önde olsa da TV serisinin kendisine yetişmesinden endişeli...



Kısa sürede klasikleşen ‘Game of Thrones’ serisinin yazarı George R.R.Martin’in yazma hızının oldukça yavaş olduğu hayranları tarafından bilinen bir gerçek. Bu sebeple tüm hızıyla devam eden dizi serisi, konuyla ilgili yeni endişeler doğurdu: Acaba devam kitapları dizinin hızına yetişebilecek mi?
Yazar, TV serisini kendisini takip eden dev bir lokomotife benzetiyor ve altında kalmamak için gerekli gayreti göstereceğini söylüyor. Martin, ''Zaten okurlarım hızımdan şikayetçiydi. Şimdi onlara diziyi izleyenler de eklenecek'' diyor. Serinin kendisine yetişmesinin en son isteyeceği şey olduğunu söyleyen Martin, aslında 5 kitap önde olduğunu ancak prodüksiyonun yazma hızından çok daha hızlı ilerlediğini, dolayısıyla hikayenin sonuyla dizinin sonunun aynı zamana denk gelebileceğini söyledi.
Martin şu anda orijinal ismi 'The Winds of Winter' olan 6. Kitap üzerinde çalıştığını ve sonrası için 'A Dream of Spring' ismini vermeyi kararlaştırdığı yedinci bir kitap olduğunu söyledi.

Martin, Game of Thrones serinin ilk kitabı olan ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’nı 1996’da yazdı. İkinci kitap olan ‘Kralların Çarpışması’ ise 1998’de, ‘Kılıçların Fırtınası’ ise 2000 yılında okuyucuyla buluştu. Ancak son iki kitapta aradaki zaman açıldı. ‘A Feast for Crows’ 2005’te ve ‘A Dance with Dragons’ ise 2011’de okuyucuyla buluşmuştu.

'Joffrey' oyunculuğu bırakıyor !

'Game of Thrones' dizisiyle ünlenen Jack Gleeson, dizinin sona ermesiyle oyunculuğu bırakacağını açıkladı



21 yaşındaki İngiliz oyuncu, dizinin sona ermesiyle oyunculuk kariyerini sonlandırıp hayır işlerine yoğunlaşacağını belirtti. Gleeson kararını, “Başarılı bir TV dizisinde oyuncu olmanın getirdiği yaşam tarzı bana çekici gelmiyor” sözleriyle açıkladı.

Dizide gaddar ve genç bir kral rolünde olan Gleeson, televizyonda kendini izlemediğini de itiraf etti. Genç oyuncu, “Görüntüleri görünce garip oluyorum. Ekrandaki korkunç halinizden kendinizi soyutlamaya çalışırsınız, ancak ne zaman Joffrey’i görsem tüylerim diken diken oluyor. Onu savumaya çalışabilirim ama çok zor bir iş olur” sözlerini kullandı.

Game of Thrones' yeni bir türe isim verdi

Brezilya kıyılarında keşfedilen yeni bir türe Game of Thrones dizisinin karakterlerinden Khaalesi 'Daenerys Targeryen'in adı verildi.

'Game of Thrones' yeni bir türe isim verdi

Brezilya’nın kuzeydoğu kıyılarında yeni bir deniz salyangozu türü keşfedildi. Tritoniidae ailesinin yeni üyesine Game Of Thrones dizisindeki Targaryen hanesinden Danerys Targaryen’den esinle ‘Khaleesi’ adı verildi.


TRITONIA'LARDAN KHALEESI
‘Tritonia khaleesi’ adı verilen canlı türü, Britanya’da yayınlanan The Journal of the Marine Biological Association’da dünyaya duyuruldu. 
Yeni türü keşfeden araştırmacılardan Vasconcelos Silva, minik salyanguzun yapısını ‘Ejderhaların Anası’nın gümüş rengi saç örgüsüne benzettikleri için bu ismi verdiklerini söyledi. 
Khaleesi Danerys Targaryen’in ejderhaları, kısa süre önce bir bira markasına isim vermişti. George R. R. Martin’in ‘Song of Ice and Fire’ adlı serisinden HBO tarafından ekrana aktarılan dizi bir ekran fenomeni olurken, yine dizinin karakterlerinden ‘Arya’ Stark’ın adı, 2012’de en çok tercih edilen kız bebek isimlerinden biri olmuştu. (mnn.com, wired.com)