28 Aralık 2013 Cumartesi

Game of Thrones' yeni bir türe isim verdi

Brezilya kıyılarında keşfedilen yeni bir türe Game of Thrones dizisinin karakterlerinden Khaalesi 'Daenerys Targeryen'in adı verildi.

'Game of Thrones' yeni bir türe isim verdi

Brezilya’nın kuzeydoğu kıyılarında yeni bir deniz salyangozu türü keşfedildi. Tritoniidae ailesinin yeni üyesine Game Of Thrones dizisindeki Targaryen hanesinden Danerys Targaryen’den esinle ‘Khaleesi’ adı verildi.


TRITONIA'LARDAN KHALEESI
‘Tritonia khaleesi’ adı verilen canlı türü, Britanya’da yayınlanan The Journal of the Marine Biological Association’da dünyaya duyuruldu. 
Yeni türü keşfeden araştırmacılardan Vasconcelos Silva, minik salyanguzun yapısını ‘Ejderhaların Anası’nın gümüş rengi saç örgüsüne benzettikleri için bu ismi verdiklerini söyledi. 
Khaleesi Danerys Targaryen’in ejderhaları, kısa süre önce bir bira markasına isim vermişti. George R. R. Martin’in ‘Song of Ice and Fire’ adlı serisinden HBO tarafından ekrana aktarılan dizi bir ekran fenomeni olurken, yine dizinin karakterlerinden ‘Arya’ Stark’ın adı, 2012’de en çok tercih edilen kız bebek isimlerinden biri olmuştu. (mnn.com, wired.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder